Τα πάντα για τα Teachers’ Unions

Τα Teachers Unions είναι πολύ σημαντικά τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων σας ως Εκπαιδευτικοί όσο και για την πορεία της Εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χωρίς τη μεσολάβησή τους πολλά θα ήταν διαφορετικά στο επάγγελμά μας. Με τον όρο ‘’Teachers Unions’’ αναφερόμαστε σε ομοσπονδίες δασκάλων. Ωστόσο πολλά Unions περιλαμβάνουν και Support Staff/ Teaching Assistants σχολείων.

Πως λειτουργούν τα Unions;

Τα Unions προστατεύουν τα μέλη τους απο καταστάσεις όπως:

 • Bullying στο χώρο εργασίας
 • Disputes στο χώρο εργασίας
 • Άδικη μεταχείρηση απο εργοδότες όπως υπερβολικές υπερωρίες, απειλές ή εξαναγκασμό σε εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών.
 • Θέματα άδειας μητρότητας/ πατρότητας.
 • Θέματα διάκρισης/ προσβολής ως προς την ταυτότητα φύλου, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητα του εργαζομένου.
 • Θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
 • Θέματα άδικης απόλυσης.

Εκτός απο τα παραπάνω, τα Unions:

 • Επιθεωρούν την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και ορίζουν το ποσό των ωρών για τα observations ώστε να μειωσουν το άγχος στους δασκάλους.
 • Ορίζουν το πότε και πως θα γίνουν απεργίες σχετικές με την Εκπαίδευση και το κατά πόσο θα συμμετάσχουν. Αν είστε εγγεγραμμένοι σε Union, θα πρέπει να συμμετάσχετε στις απεργίες που θα ορίσουν.

*Τα Unions συνήθως δε μεσολαβούν σε θέματα που έχουν προκύψει πριν την εγγραφή σας μαζί τους!

Ποιος μπορεί να εγγραφεί σε Union;

Στα Unions μπορούν να εγγραφούν Εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό σε σχολεία, τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει και προσωπικό προσχολικών τάξεων σχολείων. Επίσης μπορούν να εγγραφούν Nursery Nurses και άτομα με ηγετική θέση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και Childminders.

Ωστόσο δεν είναι όλα τα Unions ανοιχτά σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες υπαλλήλων. Κάποια Unions είναι μόνο για δασκάλους, άλλα μόνο για δασκάλους και βοηθούς ενώ άλλα για όλους τους παραπάνω επαγγελματίες.

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής;


Η διαδικασία είναι ταχύτατη. Μπορείτε να εγγραφείτε με δύο τρόπους:

 1. Μόνοι σας, online μέσω της ιστοσελίδας της ομοσπονδίας (Union) που προτιμάτε.
 2. Μέσω του Union representative του σχολείου σας. Τα περισσότερα Unions έχουν εκπρόσωπο σε κάθε σχολείο που συνήθως θα είναι συνάδελφός σας. Ωστόσο δεν τυχαίνει να έχουν όλα τα Unions εκπρόσωπο σε κάθε σχολείο. Ρωτήστε ποιος είναι ο representative του Union που προτιμάτε και συζητήστε μαζί του.

Το κόστος:

Κάθε Union έχει δικό του κόστος. Για παράδειγμα το NASUWT κοστίζει £15.53  το μήνα ενώ το NEU περίπου £8 το μήνα. Μπορείτε να πληρώσετε είτε μηνιαίες είτε ετήσιες συνδρομές.

Που μπορώ να βρω τα διαθέσιμα Unions;

Υπάρχουν άπειρα και μπορείτε να τα βρείτε με μια αναζήτηση. Η Σκωτία, η Ιρλανδία και η Ουαλία έχουν τα δικά τους. Ωστόσο σας παραθέτω μερικά πιο δημοφιλή εντός Αγγλίας. Κάνοντας κλικ πάνω τους θα ανοίξετε την ιστοσελίδα τους σε νέο παράθυρο.

Δείτε επίσης: Τα εργασιακά σας δικαιώματα στην Αγγλία

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός απο το 2008. Είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Comparative Education του UCL.Τα πρώτα 5 χρόνια στο Λονδίνο εργάστηκε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με έμφαση στις ηλικίες 0-3. Απο το 2015 διδάσκει μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προδημοτική τάξη Reception.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *