Σημαντική κατάρτιση για Εκπαιδευτικούς

Σε κάθε τομέα της Αγγλικής Εκπαίδευσης υπάρχει μια σειρά απο τα πιο σημαντικά σεμινάρια που πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας. Πολλές φορές τέτοια κατάρτιση παρέχεται απο τον εργοδότη σας δωρεάν, ωστόσο είναι σημαντικό ειδικά για όσους ψάχνουν δουλειά και δεν έχουν εμπειρία στην Αγγλία να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους όσο περισσότερο γίνεται.

Σημαντική κατάρτιση για όλους τους Εκπαιδευτικούς:

Ανεξάρτητα απο την ηλικιακή ομάδα με την οποία θέλετε να δουλέψετε είναι σημαντικό να έχετε καλές γνώσεις Child Protection. Το Child Protection είναι απο τα πιο βασικά σεμινάρια που θα σας παρέχει ο εργοδότης σας, ωστόσο το να έχετε ήδη ένα τέτοιο σεμινάριο στο βιογραφικό σας θα σας κάνει πιο ανταγωνιστικούς σε σχέση με άλλους υποψηφίους και θα κάνει τη διαφορά. Μπορεί να βρείτε πολλούς φορείς που παρέχουν Child Protection training, ωστόσο η πιο προσβάσιμη σελίδα είναι το Educare που παρέχει αυτά τα προγράμματα online και είναι αναγνωρισμένη απο το NSPCC. Ένα ακόμα αναγνωρισμένο πρόγραμμα Child Protection που παρέχεται σε πολύ χαμηλή τιμή και online είναι αυτό.

Ένα ακόμη σεμινάριο που μπορεί να φανεί χρήσιμο για όλες τις βαθμίδες Εκπαιδευτικών είναι τα accent softening courses όπως αυτό.Μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να βελτιώσετε την προφορά σας και να κατανοήσετε καλύτερα τη Βρετανική γλώσσα και προφορά.

Τώρα ας δούμε τι είδους σεμινάρια μπορούν να σας φανούν χρήσιμα αναλόγως της ηλικιακής ομάδας με την οποία θέλετε να δουλέψετε.

Προσχολική Αγωγή:

Αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με προσχολικές ηλικίες τότε τα πιο σημαντικά σεμινάρια για το βιογραφικό σας – εκτός του Child Protection- είναι:

  • Food Hygiene Level 2. Η Υγιεινή Τροφίμων είναι απαραίτητο χαρτί ειδικά αν σκοπεύετε να δουλέψετε σε Παιδικούς Σταθμούς οπου θα χρειαστεί να ετοιμάσετε το γάλα των παιδιών καθώς και μικρά γεύματα. Θα βρείτε πολλά προγράμματα, ωστόσο το πιο εύκολο είναι αυτό καθότι παρέχεται online (δίνεται βεβαίωση).
  • Introduction to the EYFS: Όταν φτάνουμε στην Αγγλία το πιο δύσκολο κομμάτι του να βρούμε δουλειά είναι να πείσουμε τον εργοδότη οτι γνωρίζουμε το προσχολικό αναλυτικό πρόγραμμα. Ένα σεμινάριο πάνω στο EYFS θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Αυτό το σεμινάριο είναι πολύ οικονομικό (μόνο £15) και μπορείτε να το κάνετε online. Ο NDNA είναι αναγνωρισμένος οργανισμός (δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης). Αξίζει να σημειώσουμε οτι η σελίδα έχει αμέτρητα εξαιρετικά σεμινάρια, ιδανικά για την προσχολική αγωγή στην Αγγλία.
  • Paediatric First Aid. Οι παιδιατρικές πρώτες βοήθειες είναι ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο απαραίτητο αν σκοπεύετε να δουλέψετε με παιδιά σε Παιδικούς Σταθμούς. Ωστόσο δεν είναι όλα τα σεμινάρια αναγνωρισμένα απο τον OFSTED. Αυτή η σελίδα παρέχει κάποια αναγνωρισμένα σεμινάρια.
  • Prevent Duty. Αυτό το σεμινάριο αφορά την ενημέρωση σχετικά με τον προσηλυτισμό των παιδιών σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τον τρόπο πρόληψης απο την πλευρά των Εκπαιδευτικών. Μπορεί ο προσηλυτισμός ενός βρέφους σε τρομοκρατική οργάνωση να μας φαίνεται αστείος, ωστόσο το σεμινάριο αυτό έχει ένα σημαντικό κομμάτι: Αυτό των Fundamental British Values. Τα Fundamental British Values αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βρετανία και είναι σημαντικό να δείξετε οτι τα γνωρίζετε. Μπορείτε να βρείτε το online σεμινάριο εδώ και κοστίζει μόνο £7.50.

Και μερικά χρήσιμα, εντελώς δωρεάν online σεμινάρια απο το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο:

Δημοτική Εκπαίδευση:

Η Δημοτική Εκπαίδευση, εκτός απο τη σημαντικότητα του Child Protection που αναφέραμε πριν απαιτεί καλή γνώση του curriculum, γνώση grammar, Phonics, καλή προφορά καθώς και γνώση σε ειδικά προγράμματα διδακτικής Μαθηματικών, Γραφής και Ανάγνωσης. Τα διαθέσιμα προγράμματα για τη Δημοτική Εκπαίδευση δεν είναι τόσο οικονομικά όσο αυτά που έχουν σχέση με το EYFS, ωστόσο δεν είναι και απρόσιτα. Κάποια που ξεχωρίσαμε:

Μερικά εντελώς δωρεάν online σεμινάρια απο το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Τα παρακάτω προγράμματα παρέχονται online και εντελώς δωρεάν απο το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο:

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία για Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο η τιμή είναι τσιμπημένη (απο £299). Ακόμη πιο τσιμπημένες είναι οι τιμές για τα online σεμινάρια του TES, ωστόσο αν δε σας πειράζει η τιμή ρίξτε μια ματιά εδώ.