Προβλήματα υγείας και εργασία: Τα δικαιώματά σας!

Σίγουρα θα… χτυπάτε ξύλο (!) διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Όλοι θέλουμε να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας χωρίς προβλήματα. Ωστόσο κάποιες φορές τα προβλήματα υγείας είναι απρόβλεπτα και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε.

Όταν μιλάμε για προβλήματα υγείας δε μιλάμε μόνο για ένα κρύωμα εδώ και εκεί που θα μας αναγκάσει να λείψουμε μια-δύο ημέρες απο τη δουλειά. Υπάρχουν τόσο χρόνιες οργανικές παθήσεις όσο και ψυχικές ασθένειες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν οτι ένα μεγάλο ποσοστό Εκπαιδευτικών πάσχει απο κατάθλιψη ή/και αγχώδη διαταρραχή.

Τι γίνεται όμως με το θέμα ”εργασια”; Κατα πόσο μπορεί ένας εργοδότης να σας απολύσει λόγω της κατάστασης της υγείας σας;

Τα δικαιώματά σας:

Βάσει νόμου, ένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να ρωτήσει σχετικά με την υγεία σας κατα τη διάρκεια της πρόσληψης, καθότι αυτό θεωρείται discrimination. Στην Αγγλία όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εργασία ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε πάθησης μπορεί να έχουν. Το Disability Act ορίζει πως ο εργοδότης έχει την ευθύνη να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο χώρο εργασίας ωστε να διευκολύνει την εργασία ατόμων με κάποια αναπηρία. Για παράδειγμα, αν ο υπάλληλος χρησιμοποιεί καροτσάκι είναι ευθύνη του εργοδότη να παρέχει διαδρόμους και τρόπους ωστε να μπορεί να κινηθεί. Σε κάθε περίπτωση ο εργοδότης δε μπορεί να απολύσει κάποιον λόγω αναπηρίας.

Οι ψυχικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η αγχώδης διαταρραχή κ.λ.π. ανήκουν και αυτές στο φάσμα του Disability Act. Αν είναι βαριάς μορφής, ο ασθενής μπορεί να ζητήσει Disability Allowance. Με τον ίδιο τρόπο, οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι λόγος για να σας απολύσει ή να μη σας προσλάβει ένας εργοδότης. Επίσης ο εργοδότης οφείλει να δείξει κατανόηση σε τυχόν επιπλέον ώρες που μπορεί να χρειαστείτε για θεραπεία εαν και εφόσον δε σημαίνουν πως δε μπορείτε να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας.

Μπορώ να απολυθώ λόγω υγείας;

Ο εργοδότης δε μπορεί να σας απολύσει επειδή έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Για παράδειγμα, δε μπορεί να σας απολύσει επειδή πάθατε κατάθλιψη. Ωστόσο μπορεί να σας απολύσει αν το πρόβλημα υγείας σας καθιστά αδύνατον να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας. Παρ’όλα αυτά, πριν προβεί στην απόλυση ο εργοδότης οφείλει:

  • Να εξετάσει αν για την υγεία σας ευθύνεται η δουλειά.
  • Nα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στο χώρο εργασίας ωστε να σας βοηθήσει και να δει κατα πόσο αυτό αλλάζει την κατάσταση.

Για παράδειγμα, αν δουλεύετε ως Learning Support Assistant  σε σχολείο με ένα πολύ βαρύ παιδί και εξαιτίας αυτού αποκτήσετε πρόβλημα με τη μέση σας που καθιστά αδύνατον να δουλέψετε, ο εργοδότης πρώτα πρέπει να σας μεταθέσει σε άλλο πόστο και να δει αν εκεί εκτελείτε τα καθήκοντά σας.

Αν ακόμη και με τις προσαρμογές στο χώρο εργασίας εξακολουθείτε να απουσιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να σας απολύσει.

Πόσες μέρες sick leave δικαιούμαι;

Ο κάθε χώρος εργασίας έχει τα δικά του policies, τα οποία -αν σέβονται τον εαυτό τους- θα τα έχουν συμπεριλάβει στο συμβόλαιό σας. Τα κρατικά σχολεία συνήθως πλήρώνουν τις πρώτες 2-3 εργάσιμες μέρες απουσίας σας απο τη δουλειά με self-certification (δηλαδή χωρίς ιατρική βεβαίωση). Όταν ξεπεράσετε αυτές τις μέρες θα χρειαστεί να προσκομίσετε χαρτί γιατρού.

Τα Nurseries συχνά δεν πληρώνουν sick leave για τις μέρες απουσίας σας. Ωστόσο ο κάθε εργοδότης έχει διαφορετικούς όρους και είναι σημαντικό να διαβάσετε καλά το συμβόλαιό σας.

Τι να κάνετε αν νιώθετε οτι απολυθήκατε άδικα:

Αν απολυθήκατε για λόγους υγείας και νιώθετε οτι έχετε πέσει θύμα unfair dismissal, μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • Στο δικό σας Union, αν είστε Teacher ή TA σε σχολείο- εαν και εφόσον έχετε γραφτεί με Union.
  • Στο Citizens Advice.

Κλείνοντας, εδώ μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του Gov.uk για τα δικαιώματά σας όσον αφορά την απόλυση. Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τα εργασιακά σας δικαιώματα στην Αγγλία διαβάστε αυτό το άρθρο.

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Λονδίνο απο το 2008. Είναι απόφοιτος του τμήματος ΑΕΙ Προσχολικής Αγωγής Πατρών (ΤΕΕΑΠΗ), και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Συγκριτικής Εκπαίδευσης του UCL. Απο το 2015 διδάσκει στον κρατικό τομέα της Αγγλίας στην προδημοτική τάξη Reception ενώ τα πρώτα 5 χρόνια στην Αγγλία δούλεψε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του Λονδίνου με παιδιά ηλικίας 0-5 ετών.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *