Νυχτερινή Ζωή

Θα ακούσουμε πολλές φήμες για τη διασκέδαση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ας δούμε μερικούς μύθους και μερικές αλήθειες.

Μύθος Νο1: Οι Άγγλοι έρχονται στην Ελλάδα να πιουν και να ξεσαλώσουν γιατι στην Αγγλία δε τους επιτρέπεται.

Αλήθεια: Οι Βρετανοί στη χώρα τους κάνουν ο,τι ακριβώς κάνουν και στην Ελλάδα καθ ότι αυτός είναι ο τρόπος διασκέδασής τους. Αρκεί μια βόλτα στο Soho για να δείτε ο,τι ακριβώς βλέπετε στο Λαγανά. Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα βρίσκονται υπο την περίοδο των διακοπών τους και έτσι έχουν περισσότερο χρόνο καθώς και οτι στην Ελλάδα έχουν την επιλογή να μείνουν έξω αργά όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Μύθος Νο2: Στην Αγγλία όλα κλείνουν στις 6.00 το βράδυ.

Αλήθεια: Στην Αγγλία οι Pubs κλείνουν τις καθημερινές μεταξύ 11.00-12.00 το βράδυ ενώ τα εστιατόρια μεταξύ 10.00-11.00 . Αυτές που κλείνουν απο τις 6.00 είναι οι καφετέριες (με κάποιες εξαιρέσεις). Ωστόσο στην Αγγλία είναι δύσκολο να πιει κάποιος καφέ μετά τις 6.00 καθότι ο καφές είναι κάτι που ήρθε πολύ αργά στην κουλτούρα των Βρετανών. Έτσι πολύ λίγες pubs σερβίρουν καφέ. Αυτό σημαίνει πως όποιος δε θέλει να πιει μπύρα σε καθημερινή βάση θα δυσκολευτεί να βρει μέρη να βγει στην περιοχή του.

Μύθος Νο3: Στην Αγγλία το φαγητό είναι χάλια.

Αλήθεια: Αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει μόνο η κουζίνα της χώρας σου τότε όλα θα σου φανούν χάλια. Όμως στην Αγγλία μπορείς να φας κουζίνες απο χώρες που δε φαντάστηκες ποτέ.

Μύθος Νο4: Στην Αγγλία δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή.

Αλήθεια: Η νυχτερινή ζωή στην Αγγλία έχει χαλάσει την τελευταία δεκαετία. Αυτό συμβαίνει λόγω της ‘’εξυγίανσης’’ των τοπικών γειτονιών εξαιτίας της οποίας κάθε μικρό μαγαζάκι με ατμόσφαιρα έχει κλείσει για να κλειστούν πολυκατοικίες. Η Αγγλία αντικαθιστά τα πάντα με αλυσίδες, το ένα μαγαζί μετά το άλλο. Επιπλέον το ένα μαγαζί μετά το άλλο χρησιμοποιεί κώδικα ντυσίματος και είναι δύσκολο κάποιος να πάει για ένα χαλαρό ποτό. Εκεί που κάποτε υπήρχαν parties, events και live shows κάθε μέρα τώρα έχουν μειωθεί πολύ και περιοριστεί σε τουριστικές ζώνες. Ωστόσο ακόμη και έτσι υπάρχουν clubs και μέρη να πιει κανείς ένα ποτό.

Και μερικές άλλες αλήθειες.

  1. Στην Αγγλία κάνει κρύο και τον περισσότερο καιρό είναι δύσκολο να πιει κανείς φραπέ και ποτά σε εξωτερικούς χώρους. Πολλοί Έλληνες παραδέχονται οτι απο τότε που ήρθαν στη Βρετανία καταναλώνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ και αυτό είναι εν μέρει λόγω του οτι δεν υπάρχουν εναλλακτικές των pubs.
  2. Σε μεγάλες πόλεις οι αποστάσεις είναι εξαντλητικές για να βρει κάποιος καλά μαγαζιά σε καθημερινή βάση. Ειδικά στο Λονδίνο πολλές φορές θα χρειαστεί να ταξιδέψετε εως και μια ώρα. Έτσι πολύ λίγοι κάτοικοι του Λονδίνου μετά απο ένα διάστημα μπορούν να βρουν το κίνητρο να μπουν σε μετρό, τρένα και λεωφορεία για ώρες μετά απο ένα εξαντλητικό ωράριο.
  3. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ακόμη και οι Μεσογειακοί λαοί μετά απο ένα διάστημα παρατούν την ιδέα του να πιουν ένα κρασί μετά τη δουλειά ενώ για να δεις φίλους χρειάζεται να το κανονίσεις πολύ καιρό πριν.

Το συμπέρασμα: Η Αγγλία έχει διαφορετικό ωράριο και νυχτερινή ζωή απο την Ελλάδα, ωστόσο τ ο πρόβλημα στην Αγγλία δεν είναι η έλλειψη επιλογών αλλά το αν θα βρει κάποιος το κουράγιο να πάει για χορό, μπύρα και zumba μετά απο μια εξαντλητική μέρα.

Παρόλα αυτά η Αγγλία έχει πολλές διασκεδάσεις. Ας δούμε μερικές- βασισμένες στην εμπειρία μας στο Λονδίνο.

Live gigs

Οι μεγάλες πόλεις κατακλύζονται απο συγκροτήματα που παίζουν σε pubs έναντι ενός πολύ χαμηλού ποσού. Μπορείτε να βρείτε πολλά lives χωρίς είσοδο.

Stand Up Comedies:

Τι πιο χαρακτηριστικό της Βρετανικής κουλτούρας απο το stand up comedy? Και μάλιστα σε μέρη που δε φαντάζεται κανείς. Προσωπικά ήμουν πάντα δύσκολη στο θέμα χιούμορ και το stand up comedy δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, ωστόσο θα σας συμβούλευα να μη είστε προκατειλημμένοι και να δοκιμάσετε διαφορετικούς comedians. Μπορεί να εκπλαγείτε και να ανακαλύψετε κάποιον που ταιριάζει στο χιούμορ σας. Αγαπημένος μου είναι ο Bill Bailey, γνωστός απο τη σειρά Black Books.

Latin σκηνή

Η Βρετανία φημιζόταν πάντα για την ποιότητά της στους ballroom χορούς, ωστόσο δε λείπουν τα μαθήματα salsa σε κάθε γειτονιά. Λαμβάνουν χώρο σε εκκλησίες, κέντρα εκδηλώσεων, μέχρι και σχολεία. Το Bar Salsa, το La Bodeguita, το The Cuban και το La Pollera Colora είναι μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε αν σας αρέσει η latin σκηνή.

Εναλλακτική σκηνή:

Το Camden Town είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών με τα metal clubs, τις αγορές και τα χιλιάδες punk αξεσουάρ του, το Cyberdog και τα street food. To μηνιαίο event Vodoo είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.

Πάρκα:

Τα πάρκα στην Αγγλία είναι πανέμορφα, πολύχρωμα, πεντακάθαρα και γεμάτα λουλούδια και μικρές λίμνες. Είναι ιδανικά για περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία ενώ σε πολλά μπορείτε να μπείτε σε βάρκες.Η Αγγλία έχει πολλά και μεγάλα δάση, ιδανικά για πεζοπορία.

Μουσεία και Γκαλερί:

Αν σας αρέσουν οι τέχνες τότε ειδικά το Λονδίνο θα σας συναρπάσει. Εκτός απο τα τουριστικά μουσεία υπάρχουν άπειρες μικρές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο και εξαιρετικό περιεχόμενο.

Θέατρα:

Αν σας αρέσει το θέατρο τότε δε θα σταματήσετε να πηγαίνετε καθότι οι παραστάσεις είναι ατελείωτες. Αρκεί να έχετε τα χρήματα!

Αγορές Vintage:

Aν σας αρέσουν τα Vintage αξεσουάρ και ρούχα θα βρείτε αγορές παντού. Η αγορά του Notting Hill φημίζεται γιαυτό αλλα το σημαντικό είναι να μη σταματήσετε να ψάχνετε.

Μην παραλείψετε να δείτε το Λονδίνο το βράδυ. Είναι μαγευτικό!


Photo by Atanas Chankov on Unsplash