Κατηγορίες
Διδασκαλία στο ΗΒ Επιπλέον Άρθρα Καθημερινή Ζωή

Μόνιμες θέσεις σε Αγγλικά σχολεία: Που να ψάξω;

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά το supply. Σε οποιαδήποτε σελίδα Εκπαιδευτικών και να ψάξετε θα βρείτε λίγο πολύ πληροφορίες για τα γραφεία, το long term supply, το daily supply και το τι να περιμένετε! Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να ψάξουμε μόνιμες θέσεις σε σχολεία πολλοί απο εμάς δεν ξέρουμε απο που να ξεκινήσουμε.

Δεν είναι τυχαίο το οτι οι περισσότεροι συνάδελφοι αργούν να καταλάβουν που μπορούν να εντοπίσουν μόνιμες θέσεις εργασίας. Τα supply agencies είναι μεν μια λύση και -αν γραφτείτε με ένα καλό- ενδέχεται να σας βοηθήσουν πολύ να βρείτε μόνιμη θέση. Όταν πρόκειται για daily και long term θέσεις, τα σχολεία θα στραφούν αμέσως στα supply agencies.

Ωστόσο αν τα σχολεία θελήσουν να “αγοράσουν” έναν Εκπαιδευτικό απο τα supply agencies για μόνιμη πρόσληψη, θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα υπέρογκο ποσό. Έτσι συχνά τα σχολεία δε θα κατευθυνθούν στα supply agencies όταν θέλουν μόνιμο προσωπικό και θα προτιμήσουν να δημοσιεύσουν αλλού.

Που βρίσκονται όμως αυτές οι αγγελίες;

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι αγγελίες που θα δείτε για μόνιμες θέσεις σε σελίδες όπως το Indeed τον περισσότερο καιρό δημοσιεύονται απο supply agencies. Και για να σας προωθήσει ένα γραφείο για μόνιμη θέση θα πρέπει να έχετε εγγραφεί μαζί τους, να έχετε κάνει supply ωστε να σας εμπιστεύονται και να έχετε σημαντική εμπειρία σε σχέση με άλλους εγγεγραμμένους Εκπαιδευτικούς του γραφείου.

Αυτό σημαίνει πως οι μόνιμες θέσεις που βλέπετε να δημοσιεύονται απο γραφεία είναι γενικές θέσεις και δεν είναι πάντα διαθέσιμες.. Το γραφείο μπορεί να λάβει την αίτηση σας και να σας καλέσει να εγγραφείτε, αλλα να μη σας στείλει ποτέ για τη θέση για την οποία ενδιαφερθήκατε.

Σελίδες με μόνιμες θέσεις:

  • Η σελίδα TES, οπου δημοσιεύονται θέσεις απο σχολεία σε όλη την Αγγλία.
  • Το Eteach, στο οποίο δημοσιεύουν αγγελίες σχολεία απο όλη την Αγγλία.
  • Το Jobsgopublic στο οποίο δημοσιεύουν πολλοί δήμοι, κυρίως του ανατολικού Λονδίνου.
  • Οι σελίδες του εκάστοτε δήμου. Παρακάτω θα βρείτε ένα mini directory!

Λίστα σελίδων των δήμων με μόνιμες θέσεις:

Λονδίνο

Η φίλη, συνάδελφος και collaborator της σελίδας Ηρώ Φουρναρίδου βοήθησε ιδιαίτερα με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει απο πριν σχετικά με το Λονδίνο. (Δείτε το εξαιρετικό της άρθρο για το πως να επιβιώσετε το supply teaching εδώ). Thanks a million Ηρώ! Κάνοντας κλικ στο όνομα κάθε δήμου θα ανοίξετε τη σελίδα σε νέο παράθυρο.

Υπόλοιπο Αγγλίας

Τα περισσότερα γνωστά μέρη και δήμοι εκτός Λονδίνου χρησιμοποιούν το Eteach για να δημοσιεύουν τις μόνιμες θέσεις τους. Έτσι εκεί θα βρείτε οποιαδήποτε θέση θα βρίσκατε και στις σελίδες των δήμων. Ωστόσο εδώ σας παραθέτω μερικές σελίδες δήμων εκτός Λονδίνου (Just in case!)

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης:

Τα Μαθηματικά στην Αγγλική Εκπαίδευση

Τα είδη σχολείων στην Αγγλία

Από τον/την Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου είναι εκπαιδευτικός που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο απο το 2008. Απο το 2015 διδάσκει στον κρατικό τομέα στην προσχολική τάξη Reception. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική (MA Comparative Education) του UCL, ενώ αυτή τη στιγμή φοιτά στο διδακτορικό πρόγραμμα PhD Education and Social Justice του Lancaster University. Πριν προσληφθεί στα κρατικά σχολεία, για 5 χρόνια δούλεψε σε ιδιωτικά Day Nurseries του Λονδίνου, με παιδιά ηλικίας 0-5. Παράλληλα ασχολείται με το φεμινισμό και τις κοινωνικές ανισότητες ειδικά μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *