Μια ματιά στο επάγγελμα του NVQ Assessor

Αν έχετε δουλέψει σε Nursery κάποια στιγμή στη ζωή σας σίγουρα θα έχετε δει Assessors. Συνήθως έρχονται μερικές φορές μέσα στο χρόνο για τους ανειδίκευτους Nursery Assistants που κάνουν τη μαθητεία τους στο πρόγραμμα NVQ.

Αν τους έχετε δει, τότε σίγουρα κάποια στιγμή μπορεί και να τους έχετε…ζηλέψει! Κάθονται άνετα στη γωνίτσα με το τσάι τους και κρατούν σημειώσεις ενώ παρατηρούν το μαθητευόμενο. Και ενώ αυτοί περνούν ήσυχα μια ώρα απο τη δουλειά τους και μετά άλλη μια ώρα όπου δίνουν feedback στο μαθητευόμενο σε ένα ήσυχο δωμάτιο, εσείς τρέχετε με τα παιδιά και νιώθετε τα πόδια σας να καταρρέουν.

Το επάγγελμα του NVQ Assessor σίγουρα θα έχει και τα αρνητικά του αλλα και στιγμές απίστευτου άγχους (αμφιβάλλω οτι κάθονται όλη μέρα και απλώς κρατούν σημειώσεις!) Ωστόσο σαν επάγγελμα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών απο εμάς.

Τι είναι ο NVQ Assessor;

Ένας NVQ Assessor επιβλέπει άτομα που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης National Vocational Qualification (NVQ). Για όσους δε ξέρουν τι είναι αυτό, πρόκειται για μια μέθοδο κατάρτισης στο χώρο εργασίας μέσω μαθητείας. Άτομα που θέλουν να δουλέψουν σε παιδικούς σταθμούς αλλα και κάποιες άλλες ειδικότητες παρέχουν προγράμματα κατάρτισης NVQ.

Ο NVQ Assessor παρακολουθεί την πρόοδο του σπουδαστή, επιβλέπει τις εργασίες του, παρακολουθεί την απόδοσή του στη δουλειά και αποφασίζει το κατα πόσο το άτομο αυτό πληροί τις προϋποθέσεις των National Standards ωστε να εξασφαλίσει την πιστοποίηση.

Που δουλεύει ένας NVQ Assessor;

Ένας NVQ Assessor δουλεύει σε διάφορους training providers, οπουδήποτε παρέχονται προγράμματα σπουδών NVQ.  Τέτοια προγράμματα παρέχονται απο κολέγια, μερικά Πανεπιστήμια, κέντρα κατάρτισης των δήμων, Job Centres κ.λ.π.

Ποιος είναι ο μισθός ενός NVQ Assessor;

Αυτή τη στιγμή ο μισθός ενός NVQ Assessor δημοσιεύεται μεταξύ £16000-£25000 το χρόνο αναλόγως των ωρών εργασίας του.

Ποια είναι τα καθήκοντα ενός NVQ Assessor;

  • Παρακολούθηση του σπουδαστή στο χώρο εργασίας του.
  • Παροχή feedback στο σπουδαστή.
  • Δημιουργία reports για την πρόοδο του σπουδαστή.
  • Ανάγνωση και διόρθωση coursework (αν υπάρχει και αναλόγως της δουλειάς)
  • Συμμετοχή σε meetings με άλλους επαγγελματίες.

Τι κατάρτιση πρέπει να έχει ένας NVQ Assessor;

Βασικά προαπαιτούμενα για κατάρτιση ως NVQ Assessor είναι:

  • Εμπειρία στον επαγγελματικό χώρο με τον οποίο θέλει να εργαστεί.
  • Κατάρτιση Level 3 Certificate in Assessing Vocational Achievement ή Level 3 Certificate in Assessing Vocationally Related Achievement.
  • NVQ3 δίπλωμα στο επάγγελμα το οποίο θέλει να εργαστεί ως NVQ Assessor (επιθυμητό αλλα όχι απαραίτητο).

Πως μπορεί να καταρτιστεί κάποιος ως NVQ Assessor;

Υπάρχουν πολλά προγράμματα κατάρτισης. Θα βρείτε πολλά  εδώ και εδώ. Το εκάστοτε κολέγιο θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Δείτε επίσης:

Βρεφικό Μασάζ, ένα υπέροχο επάγγελμα!

Η μέθοδος Forest School στη Βρετανική Εκπαίδευση

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός απο το 2008. Είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Comparative Education του UCL.Τα πρώτα 5 χρόνια στο Λονδίνο εργάστηκε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με έμφαση στις ηλικίες 0-3. Απο το 2015 διδάσκει μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προδημοτική τάξη Reception.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *