Ιδιαίτερα μαθήματα και φροντιστήρια στην Αγγλία. The basics!

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα μαθήματα δε θα με αποκαλούσα expert. Μπορεί να έκανα ένα ιδιαίτερο εδώ και εκεί σε κάποιες στιγμές low-income της καριέρας μου, ωστόσο πάντα προτιμούσα μια full time δουλειά. Το tutoring παρόλα αυτά είναι full time καριέρα για πολλά άτομα. Υπάρχουν συνάδελφοι που εξασφαλίζουν ολόκληρο μισθό μόνο απο τα ιδιαίτερα ενώ υπάρχουν ολόκληρα γραφεία και επιχειρήσεις αφιερωμένα σε αυτό το σκοπό.

Η εμπειρία μου:

Πριν το 2015, δηλαδή τη χρονιά που ξεκίνησα να διδάσκω επίσημα, ασχολήθηκα μεμονωμένα με ιδιαίτερα μαθήματα με 1-2 παιδάκια, κυρίως για εκμάθηση και εξάσκηση Ελληνικών και Ισπανικών. Το 2016 όταν μετακόμισα για πρώτη φορά μόνη μου και για να πληρώσω το μεγάλο ενοίκιο έκανα μαθήματα σε ένα κοριτσάκι Reception class για ένα χρόνο, Το κοριτσάκι δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο σχολείο και στόχος μας ήταν φτάσουμε τα κρατικά standards μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σαν εμπειρία, σε συνδυασμό με μια full time δουλειά, ήταν εξαντλητική! Έφευγα απο την τάξη ”τρέχοντας” για να είμαι εκεί στις 5.00 ενώ τα ιδιαίτερα απαιτούσαν να έχω έτοιμο υλικό το οποίο προετοίμαζα στον ελεύθερο χρόνο μου. Ωστόσο ”it paid the bills” που λένε οι Άγγλοι!

Η γενικότερη κατάσταση:

Είναι δύσκολο να βάλουμε όλα τα ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα ”τσουβάλι”. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές ιδιαίτερων μαθημάτων που ο καθένας τόσο πληρώνεται διαφορετικά όσο και προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες. Σε γενικές γραμμές όμως, τα πιο συχνά ιδιαίτερα μαθήματα είναι:

  • Ξένες γλώσσες
  • Βοήθεια για το σχολείο.
  • Μουσική ή χορός
  • Ακαδημαϊκή υποστήριξη (για εργασίες)

Τα είδη ιδιαίτερων μαθημάτων που έχουν την περισσότερη ζήτηση αυτή τη στιγμή είναι:

  • H βοήθεια με Core Subjects στο Δημοτικό (Engllish and Maths)
  • Βοήθεια για τις SATS εξετάσεις στο Δημοτικό.
  • Βοήθεια για τα GCSEs (τέλος Δευτεροβάθμιας) και τα μετέπειτα A Levels, κυρίως σε English, Maths και Science.

Φροντιστήρια: Η παρούσα κατάσταση

Στην Αγγλία υπάρχουν πολλά tutoring centres που παρέχουν βοήθεια για το σχολείο. Σε αυτά τα κέντρα συνήθως προσλαμβάνονται κάτοχοι Q.T.S. με ιδιαίτερη διδακτική εμπειρία. Συνήθως τα φροντιστήρια για παιδιά λειτουργούν part time, και κυρίως απογεύματα μετά το σχολείο. Και μπορεί μερικοί έφηβοι να κάνουν μαθήματα σε Κολέγια, ωστόσο δε θα έπρεπε να μπερδεύουμε τα φροντιστήρια με τα Κολέγια καθότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.

*Αν θέλετε να μάθετε πως να λάβετε Q.T.S. για να διδάξετε στην Αγγλία δείτε εδώ.

Αποδοχές

Ιδιαίτερα:

Ο κάθε tutor ορίζει μόνος του το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων του. Υπάρχουν tutors που χρεώνουν £10, £15, £30, ακόμα και £60 την ώρα ή και παραπάνω. Το tutoring για ξένες γλώσσες τείνει να είναι πιο οικονομικό απο το tutoring για παιδιά Δημοτικού, ενώ το tutoring σε μικρότερα παιδιά τείνει να κοστίζει λιγότερο απο το tutoring για παιδιά Δευτεροβάθμιας. Ιδιαίτερα ακριβό είναι το tutoring ακαδημαϊκού επιπέδου.

Φροντιστήρια:

Αυτή τη στιγμή τα φροντιστήρια δημοσιεύουν θέσεις με £10 έως και £15 την ώρα, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και θέσεις με παραπάνω αποδοχές.

Που μπορώ να βρω μαθητές για ιδιαίτερα μαθήματα;

Υπάρχουν άπειρες σελίδες που μπορείτε να βρείτε στο google, ωστόσο παραθέτω κάποιες:

Δείτε επίσης: Ψάχνοντας για δουλειά

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός απο το 2008. Είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Comparative Education του UCL.Τα πρώτα 5 χρόνια στο Λονδίνο εργάστηκε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με έμφαση στις ηλικίες 0-3. Απο το 2015 διδάσκει μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προδημοτική τάξη Reception.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *