Η σχολική χρονιά

Στην Αγγλία η λειτουργία των σχολείων διαφέρει πολύ απο τη λειτουργία των Nurseries από άποψης διακοπών και ωραρίων. 

Τα σχολεία λειτουργούν για τους μαθητές μεταξύ 8.50-3.30 με μικρές διαφοροποιήσεις (αν και οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν απο το σπίτι και μένουν αργά στο σχολείο λόγω χαρτοδουλειάς). Οι διακοπές ορίζονται με βάση τις κρατικές διακοπές με μερικές διαφοροποιήσεις αν το σχολείο είναι ιδιωτικό ή Academy.

Οι διακοπές κάθε σχολείου ορίζονται απο το δήμο στον οποίο ανήκει. Η σχολική χρονιά ξεκινά αρχές Σεπτέμβρη και τελειώνει στα μέσα του Ιουλίου. Υπάρχουν οι εξής διακοπές:

  • Half terms: Πρόκειται για μια εβδομάδα διακοπών κάθε 6-8 εβδομάδες. Συνήθως τα half terms είναι μια εβδομάδα τον Οκτώβρη/ Νοέμβρη, μια εβδομάδα γύρω στο Φεβρουάριο και μια εβδομάδα το Μάιο με Ιούνιο. 
  • Christmas break: Συνήθως μεταξύ 21/12-5/1 αναλόγως του πότε πέφτει η τελευταία Παρασκευή πριν τις 24/12 και η πρώτη Δευτέρα μετά την Πρωτοχρονιά. 
  • Easter Break: Δυο εβδομάδες τον Απρίλη.
  • Summer break: Συνήθως 5-6 εβδομάδες, περίπου μεταξύ 19/7 και αρχές Σεπτέμβρη. 
  • Bank holidays: Ημερήσιες εθνικές αργίες που κάποιες πέφτουν μέσα στις προηγούμενες διακοπές που αναφέραμε και κάποιες όχι. Δείτε όλα τα bank holidays εδώ. 

Τα Nurseries καθώς και οι παρεμφερείς υποκατηγορίες τους όπως Creches και Childminders λειτουργούν όλο το χρόνο.

Συνήθως ανοίγουν μεταξύ 7.00 το πρωί και 7.00 το βράδυ με διαφοροποιήσεις και οι εργαζόμενοι δουλεύουν συνήθως βάρδιες 8-9 ωρών συμπεριλαμβανομένου του lunch break τους (φυσικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις). Συνήθως τα Nurseries κλείνουν 4-5 μέρες τα Χριστούγεννα καθώς και τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα και όλα τα Bank Holidays.

Οι διακοπές των εργαζομένων δεν είναι κανονισμένες και συνήθως δίνεται στους υπαλλήλους πληρωμένη άδεια 20-25 ημερών το χρόνο την οποία μπορούν να πάρουν όποτε θέλουν. Απο τις συνολικές ημέρες που δικαιούνται αφαιρούνται οι ημέρες που κλείνει το Nursery για Χριστούγεννα και λοιπά Bank Holidays. 

Δείτε επίσης:

Σημαντικές νομοθεσίες

Εργασιακές συνθήκες