Η ιστορία της σελίδας

Η σελίδα Teach in the UK δημιουργήθηκε επίσημα για πρώτη φορά το 2013 και ήταν γνωστή ως ”Νηπιαγωγοί στην Αγγλία”, αν και ανεπίσημα λειτουργούσε ως δίκτυο υποστήριξης Εκπαιδευτικών στην Αγγλία απο το 2008 μέσω των forums της σελίδας του facebook ”Nηπιαγωγός”. Δημιουργήθηκε απο τη Χριστίνα Παναγοπούλου, Νηπιαγωγό που μετακόμισε στο Λονδίνο το 2008 και εργάζεται απο τότε ως Εκπαιδευτικός.

Η σελίδα αρχικά είχε σκοπό να βοηθήσει Νηπιαγωγούς ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ απο την Ελλάδα στη μετανάστευσή τους στην Αγγλία και να τους παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η σελίδα σύντομα σταμάτησε να απευθύνεται μόνο σε Νηπιαγωγούς και κάλυπτε πλέον την αναγνώριση και επαγγελματική αποκατάσταση Ελλήνων Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιανουάριο του 2019 το τότε blog μετατράπηκε στο επίσημο website Teach in the UK, ενώ άρχισαν να συμμετέχουν με άρθρα και παροχή πληροφοριών προς αναγνώστες και 4 ακόμα μέλη. Μπορείτε να δείτε την ιστορία της καθεμιάς στο άρθρο Γνωρίστε τα Μέλη.