Εποχιακή εργασία και summer schools στην Αγγλία

Δεν είναι τυχαίο που τόσοι συνάδελφοι μας ρωτούν διαρκώς για τα summer schools και για την εποχιακή εργασία στην Αγγλία. Πολλοί συνάδελφοι εξετάζουν την περιστασιακή εργασία για διαφορους λόγους: Μερικοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέσεις σε κρατικά σχολεία και δε θέλουν μια μόνιμη δέσμευση στην Αγγλία. Άλλοι θέλουν απλώς να εξετάσουν τις πιθανότητές τους και να δουν αν τους ”χωράει το κλίμα”. Σε κάθε περίπτωση σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε όσα θέλετε να μάθετε για τα summer schools και την εποχιακή εργασία.

Τα πλεονεκτήματα της εποχιακής εργασίας

Δουλεύοντας εποχιακά θα εξασφαλίσετε:

 • Πολύτιμη εμπειρία.
 • Συστάσεις απο Άγγλους εργοδότες.
 • Αποταμίευση χρημάτων αναλόγως της δουλειάς που θα επιλέξετε και το πως θα κινηθείτε με τα έξοδά σας.
 • Ευκαιρίες για μόνιμη πρόσληψη στο μέλλον.

Τα summer schools

Έχω λάβει πολλά μηνύματα τελευταία στη σελίδα μας στο facebook απο συναδέλφους που έχουν δει θέσεις εργασίας σε summer schools σε σελίδες φροντιστηρίων. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα.

 • Τα summer schools υπάρχουν, ωστόσο οι αξιόπιστες θέσεις δημοσιεύονται σε Βρετανικές σελίδες, κυρίως απο ταξιδιωτικές εταιρίες όπως η Thomas Cook ή η TUI.
 • Οι θέσεις αυτές απευθύνονται σε άτομα με Βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό και ΑΦΜ (NIN).
 • Οι θέσεις αυτές απευθύνονται σε άτομα πεπειραμένα εντός Βρετανίας.
 • Δεν υπάρχει τόση ζήτηση σε προσωπικό για αυτές τις θέσεις ώστε να χρειαστεί οι εταιρίες να ψάξουν προσωπικό στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί native speakers εκπαιδευτικοί και μη στην Αγγλία με πείρα στο αντικείμενο που διατίθενται να βγάλουν επιπλέον εισόδημα.
 • Οι θέσεις που βλέπετε δημοσιευμένες στην Ελλάδα απο φροντιστήρια είναι για να κερδίσουν χρήματα. Συνήθως προωθούν κάποια courses τους τα οποία πρέπει να πληρώσετε για να καταφέρετε να κάνετε αίτηση για τις θέσεις.

Αν παρά τα παραπάνω θεωρείτε ότι έχετε τα προσόντα και θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, ψάξτε αγγελίες σε σελίδες όπως το www.summerschooldirectory.co.uk

Εποχιακή εργασία σε παιδικούς σταθμούς

Δε χρειάζεται να περιορίζεστε στην ιδέα των summer schools για να δουλέψετε εποχιακά. Πολλοί παιδικοί σταθμοί προσλαμβάνουν εποχιακό προσωπικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, αυτές οι θέσεις δε δημοσιεύονται. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε εποχιακή εργασία σε Nurseries είναι το word-of-mouth ή μέσω γνωστών. Αν σας ενδιαφέρει η εποχιακή εργασία, επικοινωνήστε με γκρουπ και σελίδες εκπαιδευτικών στην Αγγλία. Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook εδώ η το group μας εδώ. Πολλοί συνάδελφοι θα προσφερθούμε να σας φέρουμε σε επαφή με παιδικούς σταθμούς.

Εποχιακή εργασία ως Kids Rep

Μια εξαιρετικη επιλογή- ιδανική για αποταμίευση- είναι η εργασία ως Kids Rep. Οι θέσεις αυτές βρίσκονται σε τουριστικά resorts μέσω εταιριών και σκοπός των Kids Reps είναι να διασκεδάζουν τα παιδιά των τουριστών ή να τα προσέχουν στα creches των ξενοδοχείων. Οι θέσεις αυτές καλύπτουν το εισιτήριο με επιστροφή καθώς και τη διαμονή. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δουλέψετε, να αποταμιεύσετε και να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας για να γνωρίσετε ένα νέο μέρος. Θέσεις για Kids Reps θα βρείτε στην In2action (δείτε εδώ) αλλά και σε σελίδες ταξιδιωτικών εταιριών όπως η TUI ή Thomas Cook.

Απαραίτητα έγγραφα για εποχιακή εργασία

Είτε επιλέξετε να δουλέψετε σε παιδικό σταθμό είτε ως Kids Rep, η πρόσληψη γίνεται απο την Αγγλία και οι πληρωμένες πτήσεις αφορούν την Αγγλία. Χρειάζεστε τα εξής:

 • Τα πτυχία σας μεταφρασμένα στα Αγγλικά και κατά προτίμηση μια μέθοδο αντιστοίχισης στα Αγγλικά δεδομένα. Δείτε τη διαδικασία για τη σχολή σας εδώ.
 • National Insurance Number, το οποίο μπορείτε να βγάλετε μόνο αν έρθετε στην Αγγλία. Δείτε εδώ.
 • ‘Εκδοση Ελληνικού ποινικού μητρώου με πιστοποιημένη μετάφραση στα Αγγλικά.
 • Βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό.
 • Αγγλικό DBS, δηλαδή βεβαίωση ποινικού μητρώου. Αν δουλέψετε σε παιδικό σταθμό θα σας το χρηματοδοτήσει ο εργοδότης. Στην περίπτωση των Kids Reps η κάθε εταιρία θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία.

Κλείνοντας…

 • Αν θέλετε να δείτε τους μισθούς στους παιδικούς σταθμούς δείτε Μισθοί. Για πληροφορίες σχετικά με τα ενοίκια δείτε Ενοίκια και διαμονή.
 • Για εποχιακή εργασία σε παιδικούς σταθμούς θα σας πρότεινα να προτιμήσετε μεγάλες πόλεις. Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και πιθανότητες να βρείτε δουλειά.
 • Καθότι δεν έχω δουλέψει ποτέ μου στο Ελληνικό δημόσιο, δεν ξέρω τις επιπτώσεις στη φορολογία σας αν δουλέψετε σε εποχιακές εργασίες όντας εργαζόμενοι σε κρατικά σχολεία της Ελλάδας. Θα χρειαστεί να το ερευνήσετε καλά και με τη βοήθεια κάποιου λογιστή για να μην έρθετε προ απροόπτου όσον αφορά τη φορολογία σας.

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός απο το 2008. Είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Comparative Education του UCL.Τα πρώτα 5 χρόνια στο Λονδίνο εργάστηκε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με έμφαση στις ηλικίες 0-3. Απο το 2015 διδάσκει μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προδημοτική τάξη Reception.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *