Έκδοση DBS

Το DBS προηγουμένως γνωστό CRB ως είναι η έκδοση ποινικού μητρώου απο την Αγγλία. Είναι νομικά απαραίτητο για όποιον δουλεύει με παιδιά ή ευάλωτους ενήλικες και χωρίς αυτό δεν επιτρέπεται απο το νόμο ο εργοδότης να σας προσλάβει. Το DBS είναι απαραίτητο ακόμη και εφόσον έχετε έρθει στην Αγγλία με βεβαίωση καθαρού ποινικού μητρώου απο την Ελλάδα. Όταν κάποιος είναι νέος στην Αγγλία η έκδοση του πρώτου του DBS μπορεί να πάρει πολλούς μήνες καθότι οι αρχές καταφεύγουν στη χώρα καταγωγής σας για να ερευνήσουν το μητρώο σας.

Αν βρείτε δουλειά ως σε παιδικό σταθμό τότε το DBS το πληρώνει και το εκδίδει ο εργοδότης σας και σας επιτρέπεται να δουλέψετε ενώ περιμένετε να έρθει αρκει να μην αλλάζετε πάνες χωρίς επίβλεψη και να μη μένετε μόνοι με τα παιδιά.  Έτσι αν ψάχνετε δουλειά ως Nursery Nurse θα σας προτείναμε να περιμένετε ωστε να σας το εκδόσει ο εργοδότης. Ωστόσο αν σκοπεύετε να εγγραφείτε σε γραφείο για supply teaching τότε δε θα σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε δουλειά μέχρι να έρθει. Αν ψάξετε δουλειά ως Nanny τότε θα σας ζητηθεί να το προσκομίσετε στη συνέντευξη. 

Η αίτηση γίνεται online και θα χρειαστεί να προσκομίσετε όλες τις διευθύνσεις στις οποίες μείνατε ποτέ με ακριβείς ημερομηνίες. Θα δείτε το κόστος και τη διαδικασία εδώ. Επίσης θα χρειαστείτε απόδειξη ταυτότητας. Κάποιες φορές γίνεται δεκτή η ταυτότητα και κάποιες όχι. Οι συνάδελφοι είχαν μεικτές εμπειρίες οπότε με το διαβατήριο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. 

Να θυμάστε οτι αν κάνετε την αίτηση μόνοι σας ειναι απαραίτητο να εκδόσετε το Enhanced και όχι το απλό. Αν μετακομίζετε στη Σκωτία, την Ιρλανδία ή την Ουαλία τότε το ποινικό μητρώο τους παρέχεται απο διαφορετικούς φορείς- δείτε τις αντίστοιχες ενότητες στη στήλη “Υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο”.