Ειδικοί Παιδαγωγοί

Αν είστε Ειδικοί Παιδαγωγοί απόφοιτοι ΑΕΙ, αναγνωρίζεστε στην Αγγλία και μπορείτε να διδάξετε σε όλα τα σχολεία (τόσο mainstream όσο και ειδικά) ως δάσκαλοι ή βοηθητικό προσωπικό αλλα και να δουλέψετε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Επίσης μπορείτε να δουλέψετε σε Childminders. Καθότι οι παιδικοί σταθμοί στην Αγγλία δε λειτουργούν όπως στην Ελλάδα, βεβαιωθείτε οτι έχετε δει προσεκτικά και αυτή την ενότητα.

Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές αντιστοιχίσεις που πρέπει να κάνετε:

  1. Τη λήψη QTS, ωστε να αναγνωρίζεστε επίσημα με το δικαίωμα διδασκαλίας στην Αγγλία. Το QTS σας επιτρέπει επίσημα να διδάξετε, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την ηλικιακή ομάδα στην οποία ειδικεύεστε.
  2. Την αντιστοίχιση UK Naric, η οποία δε σας αναγνωρίζει επίσημα για δουλειά, ωστόσο αναγνωρίζει το επίπεδο και την ειδικότητα του πτυχίου σας.

Η διαδικασία λήψης QTS:

Για να λάβετε το QTS θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την αίτηση online.

Θα πρέπει να έχετε ηλεκτρονικά αντίγραφα του πτυχίου σας και της αναλυτικής βαθμολογίας, κάτι που γίνεται εύκολα σε ένα internet cafe με scanner και κάποιες φορές με iPad και smartphone. Το Q.T.S. έρχεται μέσα σε δυο βδομάδες απο την ημερομηνία αίτησης εαν και εφόσον έχετε προσκομίσει τα σωστά χαρτιά.

Η αντιστοίχιση UK Naric:

Για την αντιστοίχιση UK Naric θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση online σε αυτό το link. Για την αίτηση θα χρειαστείτε:

  • Γνήσιο πτυχίο (ή επικυρωμένο αντίγραφο αν τα στείλετε ταχυδρομικά)
  • Γνήσια αναλυτική βαθμολογία (ή επικυρωμένο αντίγραφο αν τα στείλετε ταχυδρομικά)
  • Γνήσιο πιστοποιητικό σπουδών (ή επικυρωμένο αντίγραφο αν τα στείλετε ταχυδρομικά)

Θα χρειαστείτε ένα απλό statement of comparability και όχι statement of comparability for the early years sector ακόμη και αν σκοπεύετε να δουλέψετε στην προσχολική αγωγή, καθότι το δεύτερο είναι μόνο για άτομα χωρίς QTS.

Που μπορώ να βρω δουλεια;

Εφόσον μεταφράσατε τα χαρτιά σας δείτε το άρθρο Ψάχνοντας για δουλειά για να εξετάσετε τις επιλογές σας. Επίσης διαβάστε προσεκτικά όλες τις βασικές στήλες!

Δύο πολύ σημαντικά άρθρα που πρέπει να δείτε είναι αυτό για την παράλληλη στήριξη στα Αγγλικά σχολεία και αυτό, για το ρόλο των βοηθών δασκάλων.

Πιστοποιημένοι Μεταφραστές:

  1. Μεταφραστική Υπηρεσια, στο Μοναστηράκι. Αυτη ειναι η πιο γνωστη επιλογη απο πολλους συναδελφους. Ωστοσο τα τελευταια δυο χρονια αρνούνται να μεταφρασουν εγγραφα απο ατομα που εχουν σκοπο τη μεταναστευση εαν δεν εχουν τη σφραγιδα της Χάγης. Μαλιστα παρεχουν στους αιτούντες λανθασμενες πληροφοριες, λεγοντας τους οτι στην Αγγλία δε γινεται τιποτα δεκτο χωρις τη σφραγιδα της Χαγης. Αυτο φυσικα ειναι ψέμα καθοτι στην Αγγλια κανεις ποτέ δε ζητά αυτη τη σφραγιδα, ενω δε ζηταται ουτε απο το UK Naric ουτε απο το Teaching Agency για την αποκτηση του Q.T.S. Επιπλεον οφειλω να σας ενημερωσω οτι το να αποκτησετε τη σφραγιδα της Χαγης δεν κοστιζει παρα μονο χρόνο, ωστοσο κοστιζει η μεταφραση της, κατι που μπορει να σας δυσκολεψει οικονομικα. Επομενως προσωπικα ΔΕΝ συνιστώ αυτη την υπηρεσια.
  2. Το British Council της περιοχης σας. Έχω ακουσει αριστες εντυπωσεις απο τις συναδελφους που το προτίμησαν οπως η ταχυτατη και ευγενικη εξυπηρετηση χωρις κανενα επιπλεον προαπαιτουμενο.
  3. Πιστοποιημενοι Δικηγοροι. Πολλοι Δικηγοροι κανουν μεταφρασεις οι οποιες γινονται δεκτές εφοσον εχουν σφραγιδα. Ρωτηστε την οικογενεια σας ή ακομη συναδελφους στο group μας στο group μας στο facebook για να σας δωσουν τα στοιχεια κάποιου.
  4. Κέντρα Ξένων Γλωσσών με επίσημη σφραγίδα.
  5. Επαγγελματίες μεταφραστές που ενδέχετε να γνωρίζει η οικογενειά σας. Εαν θελετε στοιχεία πιστοποιημενου μεταφραστη απο το οικογενειακο μου περιβαλλον επικοινωνηστε μαζι μου.