Bad Bosses: 4 περιπτώσεις όπου ο εργοδότης σας εκμεταλλεύεται!

Τόσα χρόνια σε αυτή τη σελίδα έχω ακούσει ιστορίες για αγρίους. Μπορεί η Αγγλία να είναι μια χώρα οπου σε κάποια πράγματα είναι πιο οργανωμένη και οπου οι νόμοι ακολουθούνται περισσότερο, ωστόσο δε λείπουν οι περιπτώσεις εργοδοτών που μπορεί να προσπαθήσουν να μας εκμεταλλευτούν.

Κάποιες περιπτώσεις εργασιακή εκμετάλλευσης μπορεί να είναι εμφανείς και να μπορούμε να τις εντοπίσουμε εύκολα. Για παράδειγμα:

  • Τα ”μαύρα χρήματα”.
  • Η έλλειψη lunch break (δείτε το άρθρο)

Ωστόσο άλλες περιπτώσεις εκμετάλλευσης, ειδικά στην περίπτωση των Εκπαιδευτικών, δεν είναι τόσο εμφανείς και θα είναι δύσκολο να τις εντοπίσουμε. Ας δούμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις συγκεκριμένα για Εκπαιδευτικούς, που αν σας τύχουν, σημαίνει οτι ο εργοδότης σας εκμεταλλεύεται.

Περίπτωση Νο1: ”Το πτυχίο σου δεν αρκεί, πρέπει να κάνεις NVQ”

Περίπτωση συχνή σε μετανάστες πτυχιούχους της Εκπαίδευσης απο την Ελλάδα (ή άλλες χώρες) που θέλουν να δουλέψουν σε Day Nurseries.

Ως γνωστόν, για να μπορέσετε να δουλέψετε σε Day Nursery:

  • Πρέπει να έχετε QTS αν είστε Εκπαιδευτικός ΑΕΙ οποιασδήποτε κατηγορίας απο την Ελλάδα.
  • Αν είτε άτομα με πτυχία ΤΕΙ ή ΙΕΚ Νηπιαγωγών μπορείτε να δουλέψετε σε Nursery έχοντας κάνει την αντιστοίχιση Naric ”Statement of Comparability for the Early Years Sector”.

Ωστόσο αυτός ο εργοδότης θα προσποιηθεί πως ακόμη και με το επίσημο χαρτί που σας αναγνωρίζει, το πτυχίο σας δεν αναγνωρίζεται. Ο εργοδότης θα προσπαθήσει να σας αναγκάσει να κάνετε το πρόγραμμα NVQ. Και ενώ θα προσφερθεί να σας το χρηματοδοτήσει, στη συνέχεια θα απαιτήσει είτε να μείνετε στην επιχείρηση για ορισμένο χρονικό διάστημα για να το ξεπληρώσετε, είτε να αποπληρώσετε το ποσό της κατάρτισης.

Μη χαλάσετε το χρόνο σας και μη δεσμευτείτε οικονομικά. Υπάρχουν άπειρα Nurseries που θα εκτιμήσουν την κατάρτισή σας και θα δεχτούν το πτυχίο σας!

Αυτό το ”έργο” το έχω δει συχνά με συναδέλφους κατόχους QTS που θέλησαν να δουλέψουν σε Day Nursery. Οι εργοδότες επέμεναν πως το QTS απο μόνο του δεν επιτρέπει την εργασία σε Day Nursery. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα που πηγαίνει ενάντια στο νόμο.

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία (screenshot) απο την επίσημη ιστοσελίδα του UK Naric που αποδεικνύει οτι οι κάτοχοι QTS (δεν έχει σημασία αν σπουδάσατε Φιλόλογοι, Νηπιαγωγοί ή Γυμναστές!) έχουν δικαίωμα να δουλέψουν σε Day Nurseries!

Περίπτωση Νο2: Μείωση μισθού/ Υποβιβασμός

Αυτή η περίπτωση έχει συναντηθεί ιδιαίτερα σε άτομα που προσλήφθηκαν ως δάσκαλοι σε Αγγλικά σχολεία και στη συνέχεια το senior management του σχολείου, με την πρόφαση της κακής απόδοσης, τους υποβίβασε σε ΤΑ (με την ανάλογη μείωση μισθού!)

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν νομική προστασία απο το discrimination, και αν δουλεύετε σε μια επιχείρηση για πάνω απο ένα χρόνο έχετε και νομική προστασία για unfair dismissal.

Ένας εργοδότης δεν έχει νομικό δικαίωμα ούτε να σας υποβιβάσει ούτε να σας μειώσει το μισθό στη βάση της κακής απόδοσης χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Και αν το κάνει έχετε δικαίωμα να τον/ την μηνύσετε και να του/της κοστίσει πολλά, πολλά λεφτα!

Αν ένας εργοδότης όταν πρόκειται για σχολείο, θεωρεί οτι η απόδοσή σας δεν είναι αυτή που περίμενε τότε οφείλει να σας παρέχει ένα support plan. Το support plan πρέπει να περιέχει coaching, team- teaching, mentoring και 1-1 meetings. Αν στο τέλος του support plan δεν έχετε βελτιωθεί τότε έχει δικαίωμα να σας δώσει ένα ακόμη χρονικό περιθώριο ή να σας απολύσει.

Όταν πρόκειται για Day Nurseries, αν ο εργοδότης δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή σας τότε οφείλει και πάλι να σας στηρίξει. Αν παραβείτε κάτι απο τους κανονισμούς τότε πρέπει να σας δώσει verbal warning (συνήθως δύο) και στη συνέχεια written warning αν θέλει να σας απολύσει. Ωστόσο και πάλι δε μπορεί να σας μειώσει το μισθό.

Περίπτωση Νο3: ”Δε θα σου δώσω συστάσεις”

Αυτή είναι μια δύσκολη περίπτωση που μου έχει συμβεί και εμένα. Ο εργοδότης σε αυτή την περίπτωση απειλει πως δε θα δώσει συστάσεις στον επόμενο εργοδότη προκειμένου να σας πείσει να κάνετε κάτι που θέλει. Για παράδειγμα μια συνάδελφος είχε αναγκαστεί να μείνει ένα μήνα παραπάνω στην επιχείρηση μετά το notice γιατι αν δε το έκανε, ο εργοδότης δε θα της έδινε συστάσεις.

Σε μια άλλη συνάδελφο είχε ζητηθεί να κάνει κάποιες πολύ βαριές εργασίες που δεν ήταν στις αρμοδιότητές της υπο την απειλή των κακών συστάσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας όσον αφορά τις συστάσεις. Δείτε αυτό το άρθρο.

Περίπτωση Νο4: ”Φταίει η προφορά σου”

Μια ακόμη κλασσική περίπτωση discrimination. Ο εργοδότης θα προφασιστεί οτι φταίει η προφορά σας είτε για να σας πείσει να κάνετε κατάρτιση σε English and Maths (και να χρεωθείτε στην επιχείρηση), είτε ωστε να μη σας δώσει προαγωγή ή απλώς για να σας μειώσει και να σας έχει υπο έλεγχο.

Πολλά σχολεία απαιτούν μια καλή προφορά για να προσλάβουν έναν υποψήφιο (δείτε Γλωσσικά Προαπαιτούμενα), ωστόσο στα Nurseries δουλεύουν άτομα με διάφορα επίπεδα Αγγλικών και το foreign accent είναι πολύ συνηθισμένο. Και μπορεί να μην υπάρχει επίσημη γραμμή για το αν η απόρριψη ενός υποψηφίου λόγω προφοράς είναι παράνομη, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει discrimination in grounds of race/ ethnicity με βάση το Equality Act 2010 (δείτε Σημαντικές Νομοθεσίες)

Ο εργοδότης έχει δικαίωμα να ζητήσει υποψηφίους με GSCE English ή συγκεκριμένο επίπεδο Αγγλικών (π.χ. Advanced, Intermediate). Ωστόσο αν αναφερθεί ανοιχτά στην προφορά σας μπορείτε να τον μηνύσετε για discrimination όσον αφορά την καταγωγή καθότι ακόμη και άτομα που έχουν γεννηθεί στην Αγγλία (π.χ. άτομα με Ελληνικές, Ινδικές, Ιταλικές, Αφρικανικές ρίζες κλπ) μπορεί να έχουν κάποια έντονη προφορά χωρίς τα Αγγλικά τους να είναι χαμηλού επιπέδου.

Κλείνοντας, να θυμάστε οτι το Citizens Advice είναι πάντα στη διάθεσή σας. Επίσης να θυμάστε οτι αν πέσατε σε κακό εργοδότη δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν άπειρα Nurseries και σχολεία που θα σας φερθούν με σεβασμό, θα εκτιμήσουν τις ικανότητές σας και θα σας παρέχουν δωρεάν κατάρτιση χωρίς να σας δεσμεύσουν οικονομικά.

Δείτε επίσης:

Όταν νοικιάζεις σπίτι μόνη σου στο Λονδίνο: Η εμπειρία μου!

Νοικιάζοντας σπίτι με παιδί στην Αγγλία: Τι ορίζει ο νόμος;

About The Author

Lacris

Η Χριστίνα Παναγοπούλου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός απο το 2008. Είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Comparative Education του UCL.Τα πρώτα 5 χρόνια στο Λονδίνο εργάστηκε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με έμφαση στις ηλικίες 0-3. Απο το 2015 διδάσκει μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προδημοτική τάξη Reception.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *