Απόφοιτοι ΙΕΚ

Για κάποιο άγνωστο λόγο που ακόμη μας διαφεύγει, το πτυχίο ΙΕΚ δεν έχει την ίδια αξία με βάση το Naric καθοτι υπάρχουν συνάδελφοι οπου το πτυχίο τους αναγνωρίστηκε ως level 2 και σε άλλους ως level 3. 

Kαι στις δύο περιπτώσεις αυτό σημαινει οτι μπορειτε να δουλεψετε στην Αγγλια:

  •  Ως Nursery Nurse σε Nurseries, δηλαδη Παιδικους Σταθμους.
  • Σε Playgroups, δηλαδη Παιδοτοπους.
  • Σε Childrens Centres, δηλαδη Παιδικους Σταθμους του Δήμου σας. 
  • Ως βοηθοί, δηλαδη Teaching Assistants σε σχολεία του κρατικού τομέα. 
  • Με την ανάλογη εμπειρια, μπορειτε να δουλεψετε σε Nurseries ως προϊστάμενοι, Room Leaders και Managers. 
  • Σε άλλες παρόμοιες θεσεις με παιδιά όπως Learning Support Assistants.
  • Ώς Nannies σε οικογένειες.

Η διαφορά είναι οτι εαν αναγνωρίζεστε ως level 2 τότε θα πρέπε να βρείτε δουλειά ως trainee και να καταρτιστείτε παράλληλα στο level 3, ενώ αν έχετε ήδη αναγνώριση level 3 μπορείτε να δουλέψετε χωρίς την ανάγκη επιπλέον κατάρτισης. 

Σε αντιθεση με τους Δασκαλους και Νηπιαγωγους, στη δικη σας περιπτωση ενα απλο Statement of Comparability δεν αρκει, και ετσι θα χρειαστει να κανετε το Statement of Comparability for the Early Years sector, το οποιο σημαινει οτι θα χρειαστειτε καποια επιπλεον εγγραφα που θα σας ζητησουν στην αιτηση- ένα απο αυτά είναι έγγραφο που να επιβεβαιώνει την ηλικιακή ομάδα στην οποία ειδικεύεστε. Eπομένως καλό θα είναι να ξεκινήσετε τις διαδικασίες πολύ πριν την ημερομηνία μετακόμισής σας.  Η διαδικασία αίτησης είναι ίδια με αυτή που αναφέρω παραπάνω για τους απόφοιτους ΤΕΙ με τη διαφορά οτι θα χρειαστεί να επιλέξετε τη δεύτερη αντιστοίχιση, δηλαδή Statement of Comparability for the Early Years sector. Ωστόσο αν είναι πολύ ακριβή για εσάς προτείνω να βρείτε δουλειά ως ανειδίκευτοι και να προτιμήσετε να σας χρηματοδοτηθεί το Level 3 απο τον εργοδότη σας. Και λιγότερα χρήματα θα σας κοστίσει, και θα λάβετε Βρεττανικό τίτλο.