Εγγραφή σε σχολείο

Όπως προαναφέρθηκε αν το παιδί σας είναι 3 χρονών δικαιούται 15 ώρες τη μέρα δωρεάν εκπαίδευση. Αν το παιδί σας έχει κλείσει τα 4 πριν το Σεπτέμβρη δικαιούται πλήρη φοίτηση σε κρατικό σχολείο. Τα κρατικά σχολεία όπως και αυτά που αποκαλούνται ή είναι δωρεάν ενώ τα και είναι επι πληρωμή.

Τόσο στους παιδικούς σταθμούς όσο και στα Δημοτικά και τα Δευτεροβάθμια σχολεία γίνεται συνήθως αδιαχώρητο για μια θέση και έτσι είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να ψάχνετε πολύ πριν ξεκινήσει το παιδί σας φοίτηση. Πολλοί γονείς ξεκινούν τις εγγραφές όταν τα παιδιά τους είναι ακόμη βρέφη. Η περιοχή στην οποία μένετε δεν επηρεάζει το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσει το παιδί σας και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε αιτήσεις για θέσεις και σε περιοχές που δεν είναι κοντά σε εσάς. Ωστόσο στα σχολεία με μεγάλη λίστα αναμονής κάποιες φορές δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που μένουν στην περιοχή. Δείτε επίσης αυτή τη σελίδα.

Η εγγραφή σε σχολείο γίνεται μέσω των κεντρικών σελίδων των δήμων (councils). Τα έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσετε βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα. Μπορεί η σελίδα αυτή να αφορά έναν συγκεκριμένο δήμο στο Λονδίνο, ωστόσο τα έγγραφα δε διαφέρουν. Το σχολείο θα σας ρωτήσει αν το παιδί σας έχει κάποιες διατροφικές ανάγκες ή αλλεργίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Αν το παιδί σας δε γνωρίζει Αγγλικά:

Στην Αγγλία δεν είναι νόμιμο να επαναλαμβάνει ένα παιδί την τάξη ή να φοιτά σε μικρότερη τάξη απο αυτή που ορίζει η ηλικία του. Στην Αγγλία υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στο inclusion και έτσι ορίζεται οτι αν ένα παιδί δε βρίσκεται στο επίπεδο της υπόλοιπης τάξης ο Δάσκαλος οφείλει να προετοιμάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωστε κάθε παιδί να μπορεί να συμμετάσχει. Έτσι αν το παιδί σας δε γνωρίζει Αγγλικά θα καταγραφεί ως EAL (English as an Additional Language) και το σχολείο θα ελέγχει την πρόοδό του και θα το βοηθήσει με οπτικό υλικό για να μπορέσει να συμμετάσχει στο μάθημα. Αν δε μιλάτε Αγγλικά στο σπίτι δε χρειάζεται να ξεκινήσετε να μιλάτε Αγγλικά στο παιδί σας για να τα μάθει. Τα παιδιά βάσει ερευνών μαθαίνουν πάντα και γρήγορα τη γλώσσα του περιβάλλοντος, ωστόσο αυτό που κινδυνεύει περισσότερο είναι η μητρική γλώσσα. Το παιδί σας θα συναναστραφεί παιδιά με πρώτη γλώσσα την Αγγλική στο σχολείο και έτσι σύντομα θα αρχίσει να μιλάει με άνεση. Αν το παιδί σας έχει φτάσει τα 16 και έχει ξεπεράσει το όριο φοίτησης σε κρατικό σχολείο τότε το πιθανότερο είναι να χρειαστεί φοίτηση σε πρόγραμμα English as a Second Language σε αναγνωρισμένο κολέγιο.