Εγγραφή σε παιδικό σταθμό

Η Αγγλία είναι γεμάτη παιδικούς σταθμούς και μάλιστα με εύρος επιλογών απο άποψη παιδαγωγικής μεθόδου. Πολλοί παιδικοί σταθμοί ακολουθούν τη μέθοδο Μοντεσόρι. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε τους παιδικούς σταθμούς που σας βολεύουν με μια απλή αναζήτηση για να δείτε ποια Nurseries ή Childminders είναι κοντά στην περιοχή σας.

Κάποιες φορές ενδέχεται να σας βολεύει καλύτερα να γράψετε το παιδί σε παιδικό σταθμό κοντά στη δουλειά σας. Στη συνέχεια επικοινωνώντας με τον παιδικό σταθμό είτε μέσω email είτε τηλεφωνικά μπορείτε να κλείσετε ένα show-around για να τα δείτε και να μιλήσετε με τους Managers.

Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός παιδιών που μπορούν να δεχτούν οι παιδικοί σταθμοί. Συνήθως τα preschool rooms (για παιδιά 3-5) είναι λιγότερο γεμάτα καθότι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δικαιούνται δωρεάν εκπαίδευση και ξεκινούν να φοιτούν σε Δημοτικά. Τα baby rooms και τα toddler rooms (μεγαλύτερα βρέφη) συνήθως έχουν λιγότερες θέσεις. Επομένως είναι σημαντικό να ρωτήσετε αν υπάρχουν places στον παιδικό σταθμό της προτίμησής σας.

Πριν επιλέξετε βεβαιωθείτε οτι έχετε εξοικειωθεί και οτι συμφωνείτε με την Παιδαγωγική μέθοδο και σκεφτείτε κατα πόσο θα βοηθήσει στη μετέπειτα φοίτηση του παιδιού σας σε Αγγλικό σχολείο. Η μέθοδος Μοντεσόρι είναι υπέροχη, ωστόσο δίνει την αίσθηση μεγάλης ανεξαρτησίας στο παιδί και πολύ λίγη ομαδική διδασκαλία που σημαίνει οτι τα παιδιά μπορεί να δυσκολευτούν αργότερα στο σχολείο υπο συνθήκες διδασκαλίας.

Τα περισσότερα Nurseries στεγάζονται σε δικό τους κτίριο, ωστόσο πολλά χρησιμοποιούν χώρους εκκλησιών. Συνήθως υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στη μέρα. Ωστόσο απο την εμπειρία μου έχοντας δουλέψει και στα δυο είδη θα σας πω οτι αυτά που στεγάζονται σε εκκλησίες δεν είναι όσο ασφαλή όσο τα άλλα που έχουν δικούς τους, προσεκτικά επιλεγμένους χώρους. Συνήθως οι μεγάλες πόρτες εκκλησιών, οι μεγάλοι μη περιγραγμένοι χώροι και τα κενά ανάμεσα στις πόρτες δημιουργούν πολλά safety hazards ειδικά για βρέφη εως 2 ετών που δε μπορούν να κατανοήσουν πως να προσέχουν.

Το κόστος των παιδικών σταθμών:

To κόστος φοίτησης σε έναν παιδικό σταθμό μπορεί να είναι τσουχτερό. Το παιδί σας έχει την επιλογή να φοιτήσει part time τις ημέρες και ώρες που επιθυμείτε ή full time. Συνήθως η φοίτηση full time μπορεί να φτάσει έως και £1400 το μήνα, ωστόσο οι τιμές διαφέρουν. Αν το παιδί σας είναι βρέφος τότε πολλές φορές αναμένεται να παρέχετε εσείς στον παιδικό σταθμό το γάλα της προτίμησής σας, τις κρέμες και τις πάνες. Οι παιδικοί σταθμοί παρέχουν μωρομάντηλα.