Εγγραφή σε γιατρό

Το να γραφτείτε σε γιατρό (GP) μπορεί να ακούγεται το λιγότερο σημαντικό όταν είστε σε ξένη χώρα και ψάχνετε δουλειά, εκτός αν σας βρει μια…. ξαφνική ίωση όπως βρήκε και κάποιους απο εμάς και δεν ξέραμε πως να ζητήσουμε βοήθεια.

Στην Αγγλία δικαιούνται όλοι δωρεάν ιατρική περίθαλψη ανεξαρτήτως του αν δουλεύουν, πληρώνουν φόρους ή είναι νόμιμα στη χώρα.

Για να γραφτείτε σε γιατρό πρώτα πρέπει να βρείτε και να επιλέξετε έναν απο τους πλησιέστερους GPs στην περιοχή σας. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε GP με βάση τον ταχυδρομικό σας κώδικα αλλα και να δείτε reviews απο διαφορετικούς GPs ωστε να επιλέξετε αυτόν που προτιμάτε.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τον GP με μια απόδειξη διεύθυνσης (συμβόλαιο, ένα γράμμα σπο επίσημο οργανισμό με τη διεύθυνσή σας ή ένα γράμμα απο όποιον σας φιλοξενεί) και το διαβατήριό σας και να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα σας δώσουν. Απο τη στιγμή που θα γραφτείτε είστε πλέον ελεύθεροι να τηλεφωνήσετε όποτε θέλετε και να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό ενώ κάποιοι προσφέρουν και κλείσιμο ραντεβού online.